Johan Meijer met zijn cd ‘Amor Forte- Bruid van de Eem’

Johan Meijer

Johan Meijer is een Nederlands singer/songwriter die opgroeit in Frankfurt am Main en tegenwoordig woont in Amersfoort en Berlijn. Hij verzamelt sinds zijn jeugd liederen uit verschillende Europese landen, folklore en songs van liedjesmakers. Meijer treedt sinds begin jaren ’80 deels met gastmusici op in Duitsland, Polen, Nederland, Rusland en Engeland.

Johan Meijer vormt sinds midden jaren ’90 een vertalersduo met partner Diete Oudesluijs. Tot nu toe zijn 6 cd’s verschenen, waarvan 5 in het Nederlands. Een Duitstalige dubbel-cd “Europeana – Raum & Zeit” en als laatst Amor Forte – Bruid van de Eem in 2023.

Gedicht van Ali Şerik is opgenomen op de CD van Johan Meijer. 2017

Gedicht van Ali Şerik is op genomen op de CD van Johan Meijer

Geïnspireerd door het schilderij van zijn broer met allerlei vormen van vervoer en een leeg bord, het lied van de Belgische zanger Willem Vermandere over De Snelweg van de Vlaamse kust naar het meer van Asow op de grens van de Oekraïne en Rusland, milieuproblemen en de individualisering van onze maatschappij en geraakt door het leed van vluchtelingen – zo is er een cd ontstaan die deze op het eerste gezicht onsamenhangende aspecten van ons dagelijks leven bij elkaar brengt. Ook een gedicht van Ali Şerik is opgenomen op de CD…