Serious Request. Van 18 t/m 24 december staat 3FM met het Glazen Huis in Amersfoort.

Foto : ‘Elin’ Carla Kogelman
Gedicht : Ali Şerik

SAMEN

Zolang wij de glimlach op het gezicht bewaren
in alle kleuren elkaar omhelzen
zoals een rivierbed het stromend water omarmt
komt het goed met de aarde.

Zolang wij tegen een onbekende durven te zeggen
mijn deur staat open voor je zorgen
en een feest bouwen voor al het leven
komt het goed met de aarde.

Als wij aan alle vogels de hemel schenken
tegen een boom zeggen
ik wil van jou een woud maken
komt het goed met de aarde.

Zolang wij elkaars zwaktes aanvaarden
de liefde van een ander begieten met ons hart
de levenscyclus lauweren
komt het goed met de aarde.

Serious Request het Glazen Huis in Amersfoort.

Het Eemhuis doet dit jaar mee met de actie van Serious Request. Van 18 t/m 24 december staat 3FM met het Glazen Huis in Amersfoort. Dit jaar wordt er geld ingezameld voor het Wereld Natuur Fonds. Het Eemhuis zet zich ook graag in om zoveel mogelijk geld op te halen voor deze actie.

In samenwerking met zeven fotografen, zeven dichters, een vormgever en een drukker uit Amersfoort zijn zeven unieke ansichtkaarten gemaakt met als thema Hoop & Troost. Omdat iedereen in deze moeilijke tijden wel hoopvolle of troostrijke woorden kan gebruiken.

Een setje ansichtkaarten is vanaf 14 december bij iedere organisatie in het Eemhuis te koop en kost € 7,50. De totale opbrengst gaat naar het goede doel. De kaarten zijn het hele jaar, voor tal van gelegenheden, bruikbaar. Wacht niet te lang en koop een setje: leuk voor jezelf, fijn als cadeau en vooral een mooie bijdrage aan een goed doel! 

Met grote dank aan:

Saskia Berdenis van Berlekom, Theo Danes, Diggy Dex, René Dissel, Nynke Geertsma, Marco Hofsté, Carla Kogelman, Marcel Kolenbrander, Nanny Luysterburg, Bram Petraeus, Remko Schotsman, Ali Şerik, Twan Vet en Hugo Vos. Akimoto grafisch ontwerpers en Drukkerij Printing.