Land van Weemoed

Persbericht

Den Haag, 18 augustus 2022

Eerste generatie Turkse gastarbeiders krijgt een poëtisch gezicht

Op 5 september verschijnt het boek ‘Land van Weemoed, epos van een vergeten generatie’ van de auteur en dichter Ali Şerik bij Uitgeverij U2pi. Het boek is nu te reserveren.

Op zondag 4 september zal het boek ‘Land van Weemoed, epos van een vergeten generatie’ worden gepresenteerd in bibliotheek Eemland, Eemplein 71 in Amersfoort, van 14:00-16:00 (13:30 inloop). U bent van harte uitgenodigd.

Over dit boek:

‘Land van Weemoed’ is een poëtische vertelling over de eerste generatie gastarbeiders, hun vrouwen, kinderen en familie, die begint in het bergachtige Oost-Turkije. Het verhaal schetst de mensen, hun dagelijkse leven en onderlinge relaties, in een dorp waar met de komst van de radio de moderniteit zijn intrede doet. De wereld wordt groter, horizonten verschuiven en een aantal gaat werken in landen ver weg, zoals Nederland, zo anders dan het land van herkomst. Dit boek vertelt de onvergetelijke levensverhalen van velen, zoals die zich ontvouwen tegen de achtergrond van de geschiedenis, in verhalende poëzie die rijkelijk leeft en ademhaalt. Het zijn verhalen die, net als de mensen uit die eerste generatie, nu langzaam uit het leven verdwijnen. Deze beeldende vertelling is geschreven voor iedereen die van poëtische taal houdt en belangstelling heeft voor de recente geschiedenis.

Over de auteur:

Ali Şerik (1962) is de zoon van een eerste generatie Turkse gastarbeider en kwam in 1969 naar Nederland. Hij schrijft en dicht in het Turks en in het Nederlands. Van hem verschenen eerder meerdere dichtbundels. 

‘Land van Weemoed’, ISBN 978 94 9329 917 7, is vanaf 5 september voor 22.50 euro verkrijgbaar in de online boekenwinkel van de uitgever www.kelbo.nl en in de boekhandel in Nederland en Vlaanderen.